Сигналът от депутатите от БСП е относно действия на служебния министър на

...
Сигналът от депутатите от БСП е относно действия на служебния министър на
Коментари Харесай

БСП дава социалния министър Лазар Лазаров на прокуратурата заради покупка на имоти

Сигналът от депутатите от БСП е по отношение на дейности на служебния министър на труда и обществената политика по осъществяване на вложения и консумиране на средства по Плана за възобновяване и устойчивост 

 

По думите му става въпрос за план " Развитие на обществената стопанска система " на обща стойност от близо 27 милиона в 2 съставния елемент.

„ По единия става въпрос за основаването на 6 районни центрове за поддръжка модернизирането на предприятията за обществената стопанска система. Но в заданието няма обвързване Министерството на труда и обществената политика да закупува парцелите, които са ситуирани районните центрове, сподели Гьоков. Той изясни, че и страната и общините имат пространства, които от години стоят празни. Няма нужда страната да похарчи големи средства не за поддръжка на обществената стопанска система, а за закупуване на пространства, добави той.

„ 2,160 млн. лева от плана са дадени за закупуване на парцели в Пловдив, Бургас и Габрово и решението е на служебното държавно управление с N1023 от 15 декември 2022 година, с което разпорежда на министъра на труда и обществената политика да подписа контракти за покупка в интерес на страната на 3 недвижими парцела от частни субекти ”, описа Гьоков.

Народният представител от Българска социалистическа партия попита за какво се прави това, а не се търсят свободни държавни или общински парцели.  А съгласно него отговорът е един - при държавните парцели няма комисиони.

 Той даде образец с парцела в Габрово, платен от страната за 560 хиляди лева, който дълго време се е продавал от притежателя посредством организация за 168 хиляди евро. А в деня, предхождащ решението на държавното управление, цената в уеб страницата на организацията била изменена с новата, описа Гьоков.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР